Vippipalveluiden puutteellisista tiedoista uutisoidaan

EU-Komissio teki viime syksynä tehoiskun noin 600 eri puolella Eurooppaa toimivan vippipalvelun sivustoille. Lähes 400 sivustolta löytyi jotakin huomautettavaa, ja tästähän media onkin nyt innostunut uutisoimaan. Suomessa tarkastus tehtiin viidelle sivustolle, joista neljältä löytyi huomautettavaa.

Puutteet olivat kuitenkin vähäisiä, joten erityisemmin ei kannata säikähtää. Puutteita oli useissa tapauksissa mm. todellisten vuosikorkojen tai lainojen kulujen ilmoittamisessa. Mistään huijausyrityksistä ei siis kuitenkaan ole kyse, vaan luultavasti erehdyksissä tapahtuneista inhimillisistä virheistä. Voit siis jatkossakin hakea lainaa netistä pelkäämättä joutuvasi huijatuksi.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun mediassa mustamaalataan vippejä liioitelluilla uutisilla. Toki totta on, että puutteita on löydetty, eikä siinä mitään, mutta siinä vaiheessa kun otsikointi on luokkaa ”Vippipalvelut huijaavat asiakkaitaan puutteellisilla tiedoilla”, ei kyseessä ole enää mielestäni asiallista uutisointia. Aiemmin vipit ovat olleet mediamyllytyksen kohteena mm. todellisista vuosikoroista ja perintäkuluista.

Mediassa on uutisoitu vippien ”törkeistä perintäkuluista”, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä pikavippien kanssa. On ihan sama, meneekö perintään maksamaton puhelinlasku vai pikavippi, ovat perintäkulut joka tapauksessa täysin samat. Perintäkulut johtuvat nimittäin perintätoimistoista ja viime kädessä oikeudesta, ei suinkaan vippipalveluista.

Leave a Comment