Pikavippi ilman luottotietoja

Varmasti jokaisen kuulemma kysymys: onko mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja? Yleensä vastaus on kuitenkin yksinkertaisesti, että ei ole, sillä käytännössä ainoa mahdollisuus vippipalveluille tarkastaa asiakkaansa on tarkastaa juurikin, että ovatko asiakkaan luottotiedot kunnossa. Vippipalvelut eivät näe mm. asiakkaalla jo olemassa olevia luottoja, tai tuloja ja menoja, joten maksukyvyn arvioiminen on hyvin hankalaa.

Tästä johtuen siis lainan myöntäminen luottotiedottomalle henkilölle olisi yksinkertaisesti liian riskialtista. Nyt on kuitenkin tullut markkinoille uusi vippipalvelu, Vippipojat, joka myöntää lainaa myös luottotiedottomille henkilöille. Palvelu myöntää lainaa ilman takaajia, eli henkilötakaustakaan ei tarvita.

Vippipojat Oy:n taustalta löytyy Businesspojat Oy niminen yritys, joka on hyväksytty Etelä-Suomen aluehallinnon ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelulla on ensinnäkin lupa toimia Suomessa, mutta myös sitä, että sen johtohenkilöt on todettu luotettaviksi ja riittävän kokemuksen luotonantotoiminnasta omaaviksi henkilöiksi.

Yritys hyväksyttiin rekisteriin jo vuoden 2011 keväällä, ja yrityksellä on toinenkin varsin merkittävä meriitti. Businesspojat Oy on nimittäin saanut Suomen Asiakastiedon Rating Alfa –luokituksen, jonka saa vain noin kymmenesosa suomalaisista yrityksistä. Mistään ihan pienestä onnenonkijayrityksestä ei siis ole kyse, vaan Businesspojat Oy on todellinen alansa osaaja.

Kuten sanottu, on luottojen myöntäminen luottotiedottomille kovin riskialtista, ja siksi myös Vippipojat vaativat lainoillensa jonkin vakuuden. Lainan vakuudeksi käy esimerkiksi auto, moottoripyörä, mönkijä, traileri, peräkärry, omistusasunto, tontti, perintö- tai kuolinpesäosuus ja paljon muuta. Mitä annatkaan lainallesi vakuudeksi, toimii se vain panttina, ja jää siis silti omaan käyttöösi.

On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että pantista tulee huolehtia hyvin koko laina-ajan, sillä vaikka esimerkiksi panttaamasi ajoneuvo kolaroitaisiin, ei laina luonnollisestikaan silti häviä mihinkään. Esimerkiksi autoa pantatessa vaaditaan autoon täydet vakuudet. Autosta tulee myös normaalisti luonnollisestikin maksaa verot ja muut käyttömaksut aivan kuin tavallisestikin.

Lainaa voi saada enintään 60 prosenttia annettavan vakuuden arvosta. Rekisteröimättömiä ajoneuvoja ei pantiksi hyväksytä, sillä niiden omistusoikeutta ei voi varmentaa. Kuten sanottua, on lainojen myöntäminen luottotiedottomille hyvin harvinaista. Pankit ja pikavippipalvelut eivät myönnä lainaa luottotiedottomille ikinä. Vippipojat ovat kuitenkin ottaneet riskit huomioon lainojen hinnoittelussa, sillä lainat ovat räikeästi esimerkiksi pankkien tarjoamia vastaavia vaihtoehtoja kalliimpia.

Vippipojilta on mahdollista hakea lainaa 1000 euroa tai jopa 50,000 euroon saakka. Maksuaikaa lainoille annetaan aina yhdestä kuukaudesta kahteen vuoteen saakka. Esimerkiksi suurin mahdollinen, eli 50,000 euron laina pisimmällä mahdollisella kahden vuoden maksuajalla tulee kustantamaan kaikkine kuluineen hurjat 113,182,56 euroa. Käytännössä kyseinen kulutusluotto joudutaan siis maksamaan yli tuplana takaisin.

Leave a Comment