Ota kulutusluotto – säästä rahaa

Jos olet etsimässä lainaa netistä, voi järkevämpi vaihtoehto olla suurempi kulutusluotto kuin pieni pikavippi. Ei tietystikään silloin, jos tarvitset lainaa vain esimerkiksi 50 euroa, mutta jo lainatarpeesi alkaa olla 500 – 1000 euron luokkaa, alkaa kulutusluotto olla jo järkevämpi ratkaisu.

Kulutusluotot saa lähestulkoon aina selkeästi pidemmillä takaisinmaksuajoilla ja vuosikorot ovat suhteessa huomattavasti pienemmät. Pidemmät takaisinmaksuajat tarkoittavat käytännössä luonnollisesti myös pienempiä kuukausieriä, eli lainasta ei tarvitse pulittaa hirveitä summia joka kuukausi vaan voit maksaa lainasi rauhassa takaisin jopa useiden vuosien takaisinmaksuajoilla.
Kulutusluottopalveluiden lainaehdot ovat kuitenkin hieman tiukempia ja pääasiallisesti kulutusluottopalvelut vaativatkin ainakin yli 20 vuoden ikää. 18-vuotiaille suunnattuja kulutusluottopalveluitakin on kuitenkin olemassa, eli kaikille löytyy varmasti sopiva kulutusluotto.

Myös kulutusluottoihin on olemassa vertailu- / kilpailutussivustoja, joita kannattaa ehdottomasti käyttää, varsinkin jos on ottamassa useiden tuhansien eurojen summia. Vaikka kulut kulutusluotoissa ovatkin todella pieniä suuriin lainasummiin ja pitkiin takaisinmaksuaikoihin verrattuna, voi palveluiden välillä kuitenkin olla hinnoissa selkeitä eroja. Vertailemalla voi siis kulutusluottojenkin tapauksessa säästää pitkän pennin.

Perinteinen kulutusluotto on n. 500 – 50 000 euron suuruinen ja maksuaikaa on tarjolla yleensä muutamista kuukausista jopa kymmeniin vuosiin. Suurempiin kulutusluottoihin tarvitaan yleensä jotain vakuudeksi lainalle, kuten esimerkiksi auto tai moottoripyörä, mutta esimerkiksi 5000 euron kulutusluotto on helppo löytää heti netistä ilman vakuuksia.

Leave a Comment